De beste apps for iPad

Undertegnede har hatt en litt lang blogg-ferie. I mellomtiden har jeg skaffet meg en iPad 2.

Jeg tenkte det var like greit å vente. Når Apple lanserer et splitter nytt produkt, er det som regel «litt beta«. Derfor drøyde jeg til iPad 2. Jeg er ganske fornøyd. Enheten er stilig og med de rette applikasjonene, har den også de funksjonene jeg trenger. Det er selvfølgelig helt individuelt ettersom hvilke apps som er best, men etter å ha lastet ned utallige, testet og slettet unna, de jeg følte hadde null verdi eller funksjon, begynner jeg å få en grei oversikt over ganske mange forskjellige typer apps for iPad.

De fleste apps er egentlig helt ubrukelig. Det gjelder å finne de som gjør en nytte.

Det er jo ofte slik, at det kan ta litt tid, å forstå hvor bra en app egentlig er. Spesielt én app, som jeg hadde liggende noen dager, før jeg virkelig forsto hvor kul den var, er Flipboard. Med Flipboard, kan du lese Facebook, Twitter og mye mer. Jeg har også full integrasjon av Google Reader i Flipboard. Det er helt nydelig. Du kan også hente ut hvilken som helst RSS-feed og Flipboard vil presentere artiklene på en stilig måte. Dette er kanskje den appen jeg anbefaler mest og i tillegg er den gratis.

Flipboard

Når vi først er inne på Google Reader. Appen Reeder, er et flott program for å lese Google Reader, både for iPad, iPhone, Mac og flere. Et must, for folk som liker å følge med på blogger, nyheter og andre nettsteder som tilbyr oppdatering ved RSS-teknologien.

TwitterDe sosiale

Twitter har en egenutviklet app, som tilsynelatende er ganske lik appen de har videreutviklet fra Tweetie 2. Facebook har ingen offiseiell app for iPad i skrivende stund, men appen MyPad+ har de funksjonene du trenger.

Det å være tilgjengelig på plattformer som MSN Live messenger, Skype, Yahoo!, Google Talk, ICQ osv., er for mange blitt en nødvendighet. IM+ pro er en dyr app, men en av de mest avanserte. Jeg synes faktisk den er verdt sine 55 kroner.

Muligheter og utvidelser

Evernote er en app, hvor du kan samle notater eller skrive store tekstdokumenter. Således kan den videre synkroniseres til hvor du hen måtte finne på, å ha installert Evernote. Jeg har byttet ut alt jeg tidligere brukte Word til og mye mer, med Evernote.

Evernote

AVPlayerHD, er muligens den mest avanserte mediaspilleren (som jeg har funnet hvertfall) for iPad. Via iTunes kan du laste opp filmer og tv-serier i nesten hvilket som helst filformat og kvalitet. Støtter avi, mkv, mpeg, wmv og mange flere. Sorter i mapper og last også opp undertekster til filmen. Uunnværlig på lange tog og flyturer.

Dropbox, har egen app for iPad. Denne lar deg hente ut det du måtte ha liggende under ditt område. Genial måte å hente opp dokumenter eller annet som du vanligvis kun ville hatt liggende på en pc eller mac.

Skulle du likt og hatt en bedre nettleser?

Selv er jeg ganske fornøyd med Safari for iPad, da den synkroniserer bokmerker med mer. Men i Atomic Web, har du muligheter for faner (tabs) og mange flere instillinger.

Hvordan blir været?

Er det en ting vi mennesker aldri slutter å være opptatt av, så er det været. VG Pent.no har en app som henter inn opplysninger både fra Yr og Storm.

Nyheter

Å lese på en iPad, er egentlig ganske behagelig. Å lese nyheter, er mye bedre enn i en stor avis. De fleste avisene tilbyr abonnement på sin vanlige avis i PDF-format. Dessverre er prisene for disse veldig høye. VG har laget en app som heter VG+. Muligens den beste nyhetsappen jeg har brukt, så langt, på iPad. VG har også laget en TV Guide, som er fin.

Du finner også TV 2 Sumo og TV 2 Sporten. To ganske fine apper. Flott å se fotballkamp direkte på iPad, for eksempel. Som VG+, er disse abonnementstjenester.

TV 2 Sporten

Film, bilder og musikk

Apples egen iMovie, er enkel å bruke. Sett sammen en film, klipp, flytt og last opp og publiser filmen, der du måtte ønske. Til bilder, er Adobe sin Photoshop Express helt grei. Den lar deg gjøre enkle redigeringer av bilder.

At Wimp har laget egen app for iPad, synes jeg er utrolig bra og at den støtter AirPlay, gjør at jeg kan koble iPaden til stereoanlegget og spille av millioner av sanger, rett fra iPaden. Uten tvil én av appene jeg bruker aller mest og det er det verdt 99 kroner måneden for et slikt abonnement.

Wimp

Det finnes tusenvis av apper. Jeg har kun testet en brøkdel. Har mange flere liggende. Har du noen apper du vil anbefale? En app som har overrasket deg?

Skriv en kommentar
10 kommentarer til “De beste apps for iPad”
 1. Tor-Arne sier:

  Akkurat fått meg ipad nå, så dette var kult at jeg kom over. Skal se om jeg skal få kjøpt og testet noen av disse aplikasjonene.

 2. Lene sier:

  Har som deg også brukt min nye iPad2 i ferien, og funnet maaange apper, de fleste ganske dårlige.
  Jeg ble lei av VG+appen etter ca ei uke. Så etter en mnd stopper jeg abo. Leter fortsatt etter en ideell nettavis/avisapp. Newsdesk er ikke så verst.

  Det er ganske vanskelig å lete i Appstore, og det finnes selvsagt en masse apper for å finne apper(!). Jeg synes både AppAdvice og Appshopper er bra, de finnes også som nettsider. AppShopper har en egen funksjon som heter "wishlist" der du kan legge inn apper som du synes er for dyre, så får du varsel om de går ned i pris.

  Friendly bruker jeg for Facebook, men den har sine svakheter i forhold til facebook i Safari, bl.a. finnes ikke skillet mellom status og linker. Hvordan er MyPad+ her?

  HowStuffWorks er ovverraskende bra. Ikke hatt den så lenge, men gleder meg til å utforske den videre.

  Siden TweetDeck ikke finnes for iPad bruker jeg HootSuite, den er omtrent like bra.

  Det vanskeligste er jo å finne ut om en applikasjon er verdt pengene, så da er det supert med brukeranmeldelser som denne!!

 3. Eigil Moe sier:

  @Lene: Takk, for flott tilbakemelding. Er egentlig ganske fornøyd med VG+. Liker den bedre enn Aftenposten, dog Aftenpostens redaksjonelle innhold, muligens er bedre.
  Også enig at det er rotete i AppStore. Du må bruke tid på å lete. Man forøvrig kunne prøve en app i noen timer, kanskje et døgn, før du bestemte deg for å kjøpe den eller ikke.
  Jeg brukte Friendly før. MyPad+ er ganske lik Twitter sin app. Du skal kunne sortere hva slags innhold du ønsker å se med den.
  Skal sjekke ut HowStuffWorks. Har jeg ikke hørt om :-)

 4. Altså sier:

  Seriøst? En ting er enorme bilder av seg selv på blaggen, men du har bilde av deg selv i politiuniform også?

 5. Eigil Moe sier:

  @Altså: Godt poeng. Jeg har faktisk ikke tenkt på det og forstår hva du sikter til. Jeg skal vurdere å endre på det..

 6. Finn sier:

  Jeg kan faktisk anbefale hele iWorks pakka. Den er skikkelig kul på iPad og spesielt hvis du også bruker den på Mac fra før. Når Sync for iCloud kommer, vil støtten i iWorks bli veldig kul.

  Tøff blogg!

 7. Eigil Moe sier:

  @Finn: Takk. Ser frem til iCloud selv. Men har jo MobileMe og Dropbox i dag, så behovet er nok ikke så stort. Vi får se :-)

 8. Lene sier:

  Haha, konge erstatning for politibildet ;)

 9. Karoline sier:

  Heisann! super side du har skrevet her :)
  Lurte på om du/dere har peiling på hva jeg kan gjøre for å få lastet opp bilder fra ipad til facebook,blogg diverse.. Ruten med "velg bilde" er grånet ut hver gang jeg prøver :/

 10. Hildegunn sier:

  Takk for informasjonen, skal snart kjøpe meg en iPad (tredje generasjon) så prøver og finne ut mest mulig om den :)