Fra Wimp til Spotify

Første gang jeg møtte Wimp, ble jeg betatt.. Men jeg har funnet ut at gresset er mye grønnere på den andre siden.

Tenk deg at Wimp og Spotify er to flotte damer. Potensielt, vet du at du kan bli sammen med en av de, fordi de begge er interessert i deg.

I mai 2010, ble jeg sammen med Wimp. I en måned så hadde jeg holdt litt på med både Wimp og Spotify, uten at de to visste noe om hverandre, selvfølgelig. Det var egentlig relativt enkelt å velge mellom de to, for 2 år siden. Wimp var pen og virket spennende. Hipp Oslodame, hvor humøret stort sett alltid var på topp. Hun hadde orden i sysakene. Spotify, var en litt rotete dame fra Stockholm. Litt mer gæren, så jeg valgte utifra stabilitet.

Denne helgen, møtte jeg på Spotify igjen. Og herregud, så flott hun har blitt nå. Den lille usikre svenske jenta, har blitt voksen og har plutselig alt. I første omgang, var det litt vanskelig å få henne på glid. Hun var usikker, siden jeg hadde prøvd henne før, men så flashet jeg visa-kortet og da ble hun med. Wimp derimot. Jeg er litt lei Wimp. Hun har blitt feit og stygg. Eller egentlig, så har hun ikke forandret seg noe som helst på de to årene. Hun har hele tiden vært den samme. Ingenting nytt. Hun er bare så utrolig treg og kjedelig.

Så takk for alt Wimp. Nå har jeg funnet en ny. Hun er en svensk grønndine og heter Spotify. Det som irriterer meg aller mest, er tiden og pengene jeg har brukt på deg, Wimp. Jeg visste jo ikke at gresset var så mye grønnere på den andre siden.

Spotify

Så hva har Spotify, men ikke Wimp:

Gapless Playback: Jeg kunne sikkert ha skrevet en hel bloggartikkel om hvor fint det er med Gapless Playback, når du lager dine egne Playlister.
Crossfade: Fade låter i hverandre. Passer f.eks. svært bra på fest.
Same volume level: Så langt, virker det som om dette kun fungerer i desktop-versjonen. Jeg kunne også tenkt meg denne på iPhone/iPad-versjonen. Mulig jeg har oversett den.
Local Files: Bland dine låter i iTunes med låter du finner i Spotify.
Apps: Tillegg for desktop-versjonen. Apps kan være ganske nyttige med mye informasjon.
iPhone og iPad: Disse versjonene er raskere hos Spotify enn hos Wimp. Spotifys helt ferske versjon for iPad, er faktisk svært bra!

For å nevne noe.

Les artikkelen jeg skrev for to år siden: Spotify eller Wimp?

Skriv en kommentar
5 kommentarer til “Fra Wimp til Spotify”
 1. Fornøyelig skrevet:) Er selv i en lignende situasjon; har forlatt den trøblete norske jenta som jeg fant ut jeg hadde mindre og mindre til felles med, men som likevel flådde meg økomomisk. I stedet flørter jeg forsiktig med den svenske jenta. Jeg har ikke ønsket å gi henne fri tilgang til kredittkortet mitt, men jeg liker mange trekk ved henne.

  Det er to årsaker til at jeg er avventende til svensk romanse:
  1) Det er litt vanskelig å bli kjent med nye sider ved det som er hennes kjernekompetanse. Tar meg selv i å nyte de tingene jeg selv tok med meg inn i vår flørt… (der var min norske ex mye flinkere til å by på nye opplevelser, faktisk).
  2) Den elegante fristerinnen fra vårt naboland lurte meg fra første stund å koble vår flørt til et sosialt medium. Ideen hørtes så bra ut, men jeg må innrømme at jeg ikke liker helt å slippe kontrollen helt. Jeg har nemlig oppdaget at hun deler villig vekk våre høyst personlige opplevelser, til tross for at jeg har bedt henne om å ikke sladre til alle…

 2. FinnTore sier:

  Ekstremt bra skrevet. Jeg tar av meg hatten.

  Jeg har egentlig bare hatt Spotify, så jeg vet jo ikke hvordan Wimp var.

 3. Monsar sier:

  Spotify er kommet for at blive. Det gør det så nemmere og mere tilgængeligt at høre musik. Og jeg betaler gerne, når produktet er så godt og gennemtænkt.

 4. hehe, artig sammenligning. Gøy å høre at Spotify er bedre, liker det godt selv.
  Lite spm til deg, holder du på med bloggdesign? i så fall tar du betalt for det og hvor mye?
  Send meg gjerne en mail på: glade@glade.no
  Anette

 5. Ann sier:

  Hei Eigil, hvilke tanker har du nå om Wimp vs Spotify etter IOS 6?

  Har ar hørt at Spotify er blitt mer ustabil etter IOS 6 samt at flere av de norske artistene går over til Wimp fra Spotify.

  Selv ønsker jeg å abb. på kun 1 fullversjon, og har nå "lekt" med wimp, men skal prøve fullversjon med Spotify videre.

  Mitt ønske er å få ta del i mine venners musikklister, gi meg nye musikkopplevelser, da jeg selv ikke er så flink med annet en listepop, eller lage egne lister selv. Så valgets kval er fortsatt, WIMP eller Spotify – hva mener du nå ett halvt år senere.